Podľa Juščíka uznesenie o stiahnutí slovenských vojakov z Iraku neprejde

30.09.2004 Celý región

Uznesenie o stiahnutí slovenských vojakov z Iraku v slovenskom parlamente neprejde. Konštatoval to na tlačovej konferencii v Prešove 27. septembra poslanec N...
Uznesenie o stiahnutí slovenských vojakov z Iraku v slovenskom parlamente neprejde. Konštatoval to na tlačovej konferencii v Prešove 27. septembra poslanec Národnej rady (NR) SR za Komunistickú stranu Slovenska (KSS) Mikuláš Juščík.

Parlament má sa týmto návrhom predkladaným klubom poslancov KSS zaoberať v utorok 28. septembra. Juščík predpokladá, že podporu pre svoj návrh môžu získať u niektorých poslancov strany Smer a Kresťanskodemokratického hnutia. \"Možno sa pridajú aj niektorí z HZDS, \" dodal. Podľa neho však pri hlasovaní bude rokovacia miestnosť poloprázdna a aj mnohí opoziční poslanci ju radšej opustia.
Juščík zopakoval, že prítomnosť príslušníkov Ozbrojených síl SR v Iraku je \"bezprávna, v podstate bolo porušené medzinárodné právo\". Presne to - podľa neho - pomenoval vo svojom vystúpení na valnom zhromaždení generálny tajomník Organizácie spojených národov Kofi Annan.
Otázka terorizmu je veľmi zložitá a KSS je za to, aby sa proti nemu bojovalo. Na druhej strane Juščík zdôraznil, že tento jav je len dôsledok medzinárodnej politiky USA a štátov, ktoré sa k nim pridali. \"Teroristom nahráva dlhoročný útlak arabských národov a útlak svetových monopolov v ropnom hospodárstve umocňovaný silným náboženským nábojom, \" dodal poslanec.

(jj)
 

Vyberte región